Meteen naar de content

Voor 23.59 besteld = volgende werkdag gratis in huis

Hoe kies je het juiste speelgoed voor je kind?

Hoe kies je het juiste speelgoed voor je kind?

Elke ouder wil het beste speelgoed voor zijn of haar kind. Je wilt ze niet te lang achter een scherm en hoopt ook dat ze zich nog enigszins persoonlijk ontwikkelen.

Vind jij het als ouder ook lastig om speelgoed te vinden waarmee jouw kind zich vermaakt en tegelijkertijd ook ontwikkelt?

 Met deze 5 tips maak je nooit meer de verkeerde keuze.

Tip 1. Welk speelgoed voor welke leeftijd?
Een tablet geven aan een kind van 1 is misschien niet de meest handige set. Dat begrijpt denk ik iedere ouder. Bij het kiezen van het juiste speelgoed voor je kind, is letten op leeftijd dus een belangrijk onderdeel. Welk speelgoed schaf je aan op welke leeftijd en wat heeft je kind nodig op die bepaalde leeftijd.

Eén heel belangrijk punt om rekening mee te houden bij het kopen van speelgoed, is de leeftijdsaanduiding. Dit bepaalt namelijk ook hoeveel het product je kind zal uitdagen en of het interessant genoeg is voor de leeftijdsfase waarin je kind zit. Kijk dus naar voor welke leeftijd het speelgoed is gemaakt en kijk ook naar hoe ver jouw kind is in zijn of haar ontwikkeling. Ook jij zelf als ouder kunt vaak goed inschatten of dat product jouw kind voldoende uit zal dagen en ontwikkelen, of dat je nog even verder moet zoeken. 

Tip 2. Welk speelgoed vind je kind leuk?
Eigenlijk zou dit de nummer 1 tip moeten zijn voor het kiezen van speelgoed voor je kind. Het belangrijkste is natuurlijk dat je iets aanschaft waar je kind plezier van heeft. Mocht je toevallig in de speelgoedwinkel staan, kijk dan eerst naar speelgoed dat je kind al heeft en waar hij of zij ook graag mee speelt. Welke onderdelen heeft dat specifieke speelgoed, en bedenk wat je kind er zo leuk aan vindt.

Met deze informatie ga je op zoek naar een nieuw soort speelgoed met vergelijkbare onderdelen, of onderdelen die net wat uitdagender zijn voor de leeftijd van je kind.

Tip 3. Makkelijk te reinigen
Allemaal leuk en aardig die tips over dat je kind het leuk moet vinden, maar jij als ouder moet het speelgoed vaak wel weer schoonmaken. Nummer 1 is natuurlijk dat je kind uren zoet is met het product dat je aanschaft. Toch moet je ook rekening houden met het feit dat veel speelgoed een keer mee gaat naar buiten, per ongeluk in het toilet valt, of gewoon vies wordt door vervuilde handjes.

Regelmatig reinigen van speelgoed is erg belangrijk. Let er dus op dat het product makkelijk te reinigen is, vooral wanneer je het koopt voor een kindje onder de 0-3 jaar. Het kan wel eens voorkomen dat er wat in het mondje verdwijnt, en dan wil je natuurlijk niet dat daar nog allemaal zand of vuil op zit.

Tip 4. Veiligheid gaat voor alles
Als je de AyeKids blog over veilig speelgoed hebt gelezen, dan begrijp je waarom het zo enorm belangrijk is dat het speelgoed voor je kind veilig moet zijn. Wat veilig speelgoed precies betekent, lees je hier

Let op scherpe randen, losse onderdelen, CE-certificering, enzovoort. Dit is voornamelijk van toepassing voor kinderen van een jongere leeftijd. Omdat deze nog graag het speelgoed in hun mond stoppen. Voor oudere kinderen is het belangrijk dat het niet snel kapot gaat wanneer erbuiten mee wordt gespeeld of met vriendjes.

Tip 5. Niet te makkelijk en niet te moeilijk   
Bij AyeKids staat speelgoed dat de ontwikkeling bevordert, voorop. Dit valt ook weer samen met de tip over het juiste speelgoed voor de juiste leeftijd. Wanneer je wilt dat het kind zich ontwikkelt, dan moet er iets van uitdaging zitten in het speelgoed. Er moeten spel en leer onderdelen inzitten, die passen bij de leeftijd van jouw kind. 

Kijk dus goed naar de persoonlijke ontwikkeling van jouw kind en pas dit toe bij het kopen van een nieuw product. Laat je desnoods adviseren over welk speelgoed geschikt is en voldoende uitdaging heeft voor jouw kind. Maakt het ze dus niet te makkelijk, maar ook weer niet te moeilijk. Anders zullen ze de nieuwe aanwinst snel weer aan de kant gooien.

Gratis verzending

Voor 23.59 besteld is volgende werkdag gratis in huis.

Niet goed? Geld terug!

Retourneren kan binnen 30 dagen na je aankoop.

Veilig achteraf betalen

Betaal veilig en achteraf met Klarna.

Contact

Onze specialisten helpen je graag verder.