Meteen naar de content

Voor 23.59 besteld = volgende werkdag gratis in huis

Populairste speelgoed voor kinderen op dit moment

Populairste speelgoed voor kinderen op dit moment

De meeste kinderen spelen tegenwoordig niet meer met een leuke doos blokken, of een jojo. Tijden veranderen en speelgoed doet dat ook. Wat vroeger populair was toen wij kind waren, is tegenwoordig niet meer interessant.

Dit gezegde gaat natuurlijk niet altijd op, want sommige trends komen gewoon weer terug. Als ouder wil je bij de tijd blijven en je kind speelgoed geven wat nieuw is, waar ze van leren, plezier aan beleven en waarop ze trots zijn om het te laten zien aan vriendjes. Maar wat is nou populair speelgoed en wat zijn de trends van 2022? 

Wat zijn de speelgoed trends van 2022?

 1. Gezelschapsspellen en puzzels 🧩
  Eenvoudige maar strategische gezinsspellen zijn helemaal in. Lekker in quarantaine de hele spelletjes kast uitspelen
 1. Educatief speelgoed 
  Speelgoed om kinderen voor te bereiden op school of te helpen in de ontwikkeling
 1. Creatief speelgoed
  Zoals diamond painting of schilderen op nummer blijven populair in 2022
 1. Elektronisch speelgoed
  Zoals educatieve tablets of robots
 1. Speelgoed voor volwassenen
  Niet alleen kinderspeelgoed is populair. Ook speelgoed voor volwassenen is helemaal in. Denk aan puzzels, kleurboeken, Lego Technic, etc.

De grootste trend van 2022 is toch wel de het bordspel of de puzzel. De corona periode heeft veel mensen meer vrije tijd gegeven. Dit betekent ook dat we meer tijd met elkaar hebben doorgebracht. In deze periode werden de bordspellen en puzzels massaal uit de kast getrokken. Zowel voor kinderen als volwassenen.

Top 5 populairste speelgoed

 1. Robots 🤖 
  Op nummer 1 van populairste speelgoed staat de robot. Robots nemen de wereld over, of we het nu willen of niet. Helaas gaat nog niet zo snel als in eerste instantie door de producenten werd verwacht. Maar toch zijn ze niet meer weg te denken uit de schappen van de speelgoedwinkels en in de online webwinkels. Denk aan de Hatchimals. Een robot dier die kinderen zelf op kunnen voeden en verzorgen. Maar ook bestuurbare auto’s die kinderen zelf kunnen bouwen en kunnen uitvinden, is tegenwoordig erg populair.

  Een product met technologische snufjes valt vaak goed in de smaak bij kinderen. Het is nieuw, interessant en iedereen wil het hebben. Ook speelgoed als digitale speelgoed camera’s en tablets zijn erg in trek onder kinderen van jonge leeftijd.
 1. Playmobil/Lego 
  Playmobile, Duplo en Lego is speelgoed dat je ondertussen wel duurzaam kun noemen. Het gaat al jaren mee en tot op de dag van vandaag is het nog steeds populair speelgoed onder kinderen. Bedrijven die deze producten maken, spelen perfect in op de behoeftes van de jonge generatie. Op jonge leeftijd hebben kinderen veel fantasie en die kunnen ze de vrije loop laten, met het creëren van eigen steden, het bouwen van huizen, rolspellen, etc.

  Kinderen hebben oneindig speelplezier met speelgoed als playmobil en Lego, omdat het nooit verveelt. Er zijn oneindig veel toevoegingen waardoor de verzameling alsmaar groter en groter wordt.
 1. Bordspellen 🎲
  Zoals al eerder vernoemd bij de trends van 2022, blijven bordspellen populair speelgoed onder kinderen. Spellen als Monopoly, Stratego, Kolonisten en risk, worden nog regelmatig uit de kast getrokken tijdens een familie-avondje. Ook nieuwe bordspellen vielen in 2022 in de smaak. Denk aan 30 seconds dat bijna bij elke familiegelegenheid, of avond met de kids werd gespeeld. Ook Ticket to Ride en Escape Room zijn erg populaire spellen die zeker in de smaak vielen in 2022, en nog wel even populair zullen blijven.
 1. Duurzaam speelgoed 
  Duurzaamheid is een woord dat velen van ons misschien al te vaak hebben gehoord. Maar het is wel de toekomst. Alles moet duurzamer. En dit houdt niet alleen in dat het recyclebaar moet zijn. Een product kan ook duurzaam zijn als het genderneutraal is, lang meegaat, goed is voor het milieu en bijvoorbeeld gemaakt is zonder inzet van kinderarbeid.

  Het belang van duurzaam speelgoed wordt steeds groter en veel populaire speelgoed merken houden hier rekening mee. Ayekids beschikt ook duurzaam speelgoed, wat ook nog eens veilig is voor je kleintjes. Denk ook bijvoorbeeld aan blokken of puzzels en veel producten die van hout zijn gemaakt. In 2023 zal dit nog sterker belicht worden.
 1. Computergames
  Digitale spellen zijn enorm populair onder jonge kinderen. Tegenwoordig zijn videogames ook veel meer dan alleen schietspellen voor jongens. Er zijn allerlei soorten computergames geproduceerd. Voor jong en oud en voor jongens en meisjes. Zowel educatief als gewoon voor de vrijetijdsbesteding. Computergames blijven enorm populair speelgoed en in 2023 zullen er nog meer nieuwe games en uitbreidingen op games worden gemaakt.

Gratis verzending

Voor 23.59 besteld is volgende werkdag gratis in huis.

Niet goed? Geld terug!

Retourneren kan binnen 30 dagen na je aankoop.

Veilig achteraf betalen

Betaal veilig en achteraf met Klarna.

Contact

Onze specialisten helpen je graag verder.